Welkom bij de Armste Week.

We zamelden in 2021 in totaal 140.000 euro in!
Op naar 2022.
De Armste Week 2022 gaat door van 12 tot 18 december!

De Armste Week is een initiatief en stadsbrede actie van Gents Kunstenoverleg, Burgerplicht Gent, Meubelfabriek & cirQ en tal van culturele organisaties en horecazaken ten voordele van het Gents Solidariteitsfonds. Dat fonds bestaat uit twaalf organisaties die de handen in elkaar slaan om van elkaar te leren, elkaar te ondersteunen en gedeelde signalen uit te sturen. 

We zitten op de frontlinie van wat er zich aan de onderkant van de samenleving afspeelt. We willen de mensen informeren, als burgers engageren, duidelijke informatie verspreiden, maar ook signalen verzamelen en signaleren. En onze mensen aan het woord laten. 

Met het geld dat we inzamelen betalen we de papieren die mensen nodig hebben om omhoog te klimmen op de ladder. We kopen voedsel, en mensen die in de problemen zitten, helpen we met medicijnen en kledij, met achterstallige huur en kosten: we werken preventief om dak- en thuisloosheid te bestrijden.

Proudly sponsored by...

Doe een gift

Steun je het Gents Solidariteitsfonds? Stort wat je kan missen op het rekeningnummer BE66 8901 5428 9443, met als mededeling ‘gift armste week’ en je rijksregisternummer. Als je gift meer dan 40 euro bedraagt, is ze fiscaal aftrekbaar. Je rijksregisternummer is dan nodig voor de verwerking van je attest. Dat attest zal begin 2022 per post of e-mail worden bezorgd.

Registreer jouw persoonlijke actie

Je wil een actie opzetten voor de basisorganisaties van het Gentse Solidariteitsfonds? In het kader van de Armste Week kan dat! Wie ben je? Wat wil je doen? Waarom wil je dat doen en wat is je streefdoel? Laat het ons hier weten. Dan bieden we jou de kans ook je verhaal te vertellen op 19 en 20 december tijdens de Armste Week.

Voorbeeldjes van acties zijn: Olijfolie-verkoop op boerenmarkt, Friyay Yoga, verkoop van een speciaal gemaakte dichtbundel, soep- of snoepverkoop, solidariteitsquiz, verkoop van KAA Gent shirts, stand-up ‘Lachen met ons miserie’, Blind Bag tombola, Schijt Je Rijk, …

  Wat een feest op de online apotheose!

  Op 18 en 19 december organiseerden we de online web-tv apotheose van De Armste Week. Bouwen aan een schuimende stadsgemeenschap in tijden van gesloten bubbels.

  Met in totaal 125 gasten in onze Studio die langskwamen met straffe levensverhalen en kritische bedenkingen, hun creativiteit de vrije loop lieten, en geëngageerde stemmen uit het Gents Solidariteitsfonds.

  Vanaf 12h’ s middags tot de het bruisende slotfeest om middernacht kon je meegenieten, allemaal bij u in de huiskamer. Hieronder kan je de fragmenten van de livestream herbekijken.

  zaterdag 18 december

  zondag 19 december

  Ook la grande bouffe was een ongelooflijk succes en haalde 46.000 euro op.