Welkom bij de Armste Week!

Twaalf Gentse basiswerkingen slaan de handen in elkaar. Samen staan we sterker dan alleen. Eenheid in al onze verscheidenheid. Om van elkaar te leren, elkaar te ondersteunen en gedeelde signalen uit te sturen. Samen zijn wij het Gents Solidariteitsfonds.

We zitten op de frontlinie van wat er zich aan de onderkant van de samenleving afspeelt. We willen de mensen informeren, als burgers engageren, duidelijke informatie verspreiden, maar ook signalen verzamelen en signaleren. En onze mensen aan het woord laten. 

Met het geld dat we inzamelen betalen we de papieren die mensen nodig hebben om omhoog te klimmen op de ladder. We kopen voedsel, en mensen die in de problemen zitten, helpen we met medicijnen en kledij, met achterstallige huur en kosten: we werken preventief om dak- en thuisloosheid te bestrijden.

Proudly sponsored by...

Zoek hier een afhaalpunt, bestel je maaltijd vandaag, afhalen kan tussen 13 en 17 december

Registreer je als organisatie voor La Grande Bouffe

Samen met verschillende culturele en horeca-partners in Gent organiseren we van 13 t.e.m. 17 december 2021 een massale take-out. Dit betekent dat er verschillende afhaalpunten zullen zijn waar Gentenaren een maaltijd kunnen bestellen (20 euro per maaltijd). Op bovenstaande kaart kan je een afhaalpunt en maaltijd kiezen en bestellen. De maaltijden worden op voorhand besteld en betaald.Het geld gaat via het bestelformulier integraal naar het rekeningnummer en de projecten van het Gents Solidariteitsfonds. Als organisatie kan je meedoen door een afhaalpunt te zijn, of door ook eten te bereiden.

Doe een gift

Steun je het Gents Solidariteitsfonds? Stort wat je kan missen op het rekeningnummer BE66 8901 5428 9443, met als mededeling ‘gift armste week’ en je rijksregisternummer. Als je gift meer dan 40 euro bedraagt, is ze fiscaal aftrekbaar. Je rijksregisternummer is dan nodig voor de verwerking van je attest. Dat attest zal begin 2022 per post of e-mail worden bezorgd.

Registreer jouw persoonlijke actie

Je wil een actie opzetten voor de basisorganisaties van het Gentse Solidariteitsfonds? In het kader van de Armste Week kan dat! Wie ben je? Wat wil je doen? Waarom wil je dat doen en wat is je streefdoel? Laat het ons hier weten. Dan bieden we jou de kans ook je verhaal te vertellen op 19 en 20 december tijdens de Armste Week.